Gjërat që duhet të dini përpara se të merrni me qira një makinë

  • Kryesore Blog Gjërat që duhet të dini përpara se të merrni me qira një makinë

Gjërat që duhet të dini përpara se të merrni me qira një makinë

29 Nëntor 2023
Një makinë me qira është një lehtësi e madhe për të pritur transportin publik ose për të paguar një taksi sa herë që ju duhet të udhëtoni më larg se distanca në këmbë. Por kostot e fshehura mund të bëjnë një shtrëngim në portofolin tuaj nëse nuk jeni në dijeni të tyre. Kjo listë do t'ju ndihmojë të përgatiteni.

1. Karta juaj e kreditit mund të sigurojë një politikë sigurimi
Kur merrni me qira një makinë, do t'ju ofrohen opsione të shtrenjta sigurimi, të tilla si heqja dorë nga dëmtimi i përplasjes dhe sigurimi i përgjegjësisë. Së bashku, këto mund të kushtojnë mbi 30 deri në 60 dollarë në ditë. Para se të pranoni këtë opsion të kushtueshëm, pyesni veten nëse keni vërtet nevojë për sigurim shtesë të makinës me qira. Sigurimi juaj personal i automjetit mund të sigurojë mbulim të mjaftueshëm kur merrni me qira një makinë.

Për më tepër, shumë karta krediti ofrojnë sigurim dytësor kur paguani për qiranë me kartën e tyre, dhe disa karta krediti ofrojnë sigurim parësor të makinës me qira. Por sigurohuni përpara se të paguani për të. Disa karta krediti kufizojnë mbulimin, ndërsa të tjerat nuk ofrojnë fare. Telefononi dhe kontrolloni së pari. Ju mund të jeni në gjendje të kurseni në koston shtesë të sigurimit të qirasë.

2. Por kartat e kreditit mund të mos mbulojnë gjithçka
Kur telefononi për të kontrolluar politikën e kartës suaj të kreditit për makinat me qira, pyesni konkretisht se çfarë mbulojnë ato. Disa kompani të kartave të kreditit mund të mbulojnë çdo dëm që ju pësoni në makinën me qira, por nuk do të paguajnë tarifat e vlerësuara nga kompania e makinave me qira. Këto tarifa mund të shtohen. Nëse vendosni se keni nevojë për mbulim shtesë, mund të zgjidhni sigurimin e përkohshëm të makinës, një lloj polise afatshkurtër që do t'ju mbrojë për një periudhë të kufizuar kohore.

3. Çdo shofer llogaritet — dhe kushton
Edhe nëse të gjithë shoferët tuaj janë mbi 25 vjeç, ju ka të ngjarë të paguani një tarifë për çdo shofer shtesë të regjistruar kur merrni me qira makinën. Mendoni me kujdes se sa shoferë ju nevojiten. Përcaktoni një ose dy për të mos kryer tarifa shtesë.

4. Drejtuesit e të rinjve kushtojnë edhe më shumë
Për një kohë të gjatë, kompanitë e makinave me qira nuk do të lejonin as shoferë nën 21 vjeç. Tani, shumica e lejojnë, por një tarifë e madhe mund të jetë pjesë e përvojës së shoferit të ri - zakonisht, një tarifë ditore për vendosjen e një shoferi të ri (nën 25 vjeç). regjistrimin.

5. Qëndroni në Rrugët e Asfaltuara
Është e lehtë të humbasësh disa nga detajet e tronditura kur përfaqësuesi i makinave me qira ju përcjell nëpër politikat e kompanisë. Është një që patjetër do të dëshironi të vini re: shumica e kompanive ndalojnë përdorimin e makinave të tyre në rrugë të paasfaltuara. Nëse blini një përjashtim për dëmtimin e përplasjes ose sigurim tjetër të makinës me qira, kjo ka shumë të ngjarë të anulohet nëse vozitni në zhavorr ose në një rrugë të paasfaltuar. Qëndroni në rrugën e rrahur, përveç nëse dëshironi të paguani për aventurat tuaja jashtë rrugës.

6. Mbushni rezervuarin përpara kthimit të automjetit
Një ndalesë është thelbësore në rrugën tuaj për të kthyer makinën tuaj me qira, dhe kjo është pika lokale e karburantit. Shumica e kompanive me qira kërkojnë një rezervuar të plotë kur ktheni makinën. Dështoni ta bëni këtë dhe do të tarifoheni për një mbushje. Dhe kompanitë e makinave me qira paguajnë dukshëm më shumë për gazin sesa tarifat lokale të gazit.

7. Shmangni tarifën shtesë të aeroportit
Nëse merrni me qira një makinë në terminalin e aeroportit, do t'ju vlerësohet një tarifë shtesë për një tarifë aeroporti. Kompanitë e makinave me qira i paguajnë këto pagesa në aeroport dhe ia kalojnë konsumatorit, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur tarifën nëse merrni me qira në aeroport. Sidoqoftë, mund të hipni në një anije dhe të merrni me qira një makinë jashtë aeroportit.

8. Kurseni para duke sjellë shtesat tuaja
Janë gjërat e vogla në jetë ato që kanë rëndësi, dhe kjo është e vërtetë për makinat me qira. Keni nevojë për një ndenjëse për fëmijë apo një sistem GPS? Dëshironi të dëgjoni radio? Pajisuni dhe kurseni shumë. Ju mund të paguani lehtësisht 5 dollarë në ditë për radion satelitore dhe tarifa të tjera ditore për një ndenjëse sigurie për fëmijë ose sistem GPS. Paketoni pajisjet tuaja shtesë të udhëtimit dhe sigurohuni që kompania e qiradhënies t'i heqë ato - nga makina dhe fatura - përpara se të largoheni nga vendi.

Në fund të fundit
Ju mund të shijoni komoditetin e të pasurit një makinë me qira, pa grumbulluar tarifa të papritura, nëse shkoni të përgatitur. Bëni pak kërkime dhe bëni shumë pyetje, në mënyrë që të dini saktësisht se çfarë po merrni - dhe për çfarë po paguani - me makinën tuaj me qira.